opleiding ondernemerexamen

 

opleiding ondernemerexamen

De cursus Ondernemer Goederenvervoer, een opleiding die wordt afgesloten met het ondernemer examen. Volg de opleiding om je ondernemer examen te behalen en wordt ondernemer in transport

 

opleiding ondernemerexamen

opleiding ondernemerexamenHet starten van je eigen bedrijf in het beroepsgoederen is geen alledaagse stap om te nemen. In de opleiding ondernemerexamen bij tlec komen alle elementen van bedrijfsvoering aan bod. Hiermee word je niet alleen voorbereid op het examen voor het ondernemersdiploma, maar krijg je de nodige basis elementen voor de dagelijkse praktijk. De cursus opleiding ondernemerexamen van tlec kan ook als prima basis dienen voor je ondernemersplan. De opleiding ondernemerexamen is onderverdeeld in losse modules. De modules kunnen in eigen tempo gevolgd worden. Wij raden je bij voorkeur aan om ze een voor een af te werken, maar uiteraard mag je ze ook allemaal tegelijk volgen en in studeren. Zo bepaal je zelf jouw tempo. Met de opleiding van vandaag de kansen van morgen kunnen grijpen, vergroot uw kennis en kansen

 

Als zelfstandig ondernemer in het beroepsgoederen krijg je te maken met allerlei wettelijke regels. Dit begint al met het gaan starten met de onderneming. Je hebt namelijk een vergunning nodig voor je vervoersaciviteiten. Deze vergunning krijg je als je aan een aantal voorwaarden voldoet: vakbekwaam, kredietwaardig en betrouwbaar zijn. De vakbekwaamheid toon je aan met een erkend Ondernemersdiploma. Het ondernemersdiploma krijg je van het CBR/CCV als je slaagt voor de ondernemersexamens. De opleiding ondernemerexamen is primair bedoeld voor de startende ondernemer. Maar de complete opleiding voor het ondernemersdiploma, of enkele modules van de opleiding ondernemerexamen kunnen ook waardevol zijn voor bijvoorbeeld de leergierige chauffeur, planners, bedrijfsleiders, kwaliteitsmanagers of middenkaderpersoneel.

 

 

Flexibele opbouw

De opleiding ondernemerexamen is in modules opgebouwd, zodat je de onderdelen kunt volgen wanneer je wilt, waar je wilt, hoe je wilt en tenslotte in de volgorde van jouw keuze. Je kunt daardoor starten op nagenoeg elk gewenst moment.

 

Lesmateriaal opleiding ondernemerexamen

TLEC heeft 3 cursus edities passend bij jouw budget en wensen:

1. Het pakket ECONOMY bevat digitale lesboeken, digitale naslagwerken/wetboeken en het online oefenen.

2. Het pakket COMFORT bevat digitale lesboeken, digitale naslagwerken/wetboeken en het online oefenen. Daarnaast heb je toegang tot onze video's en ondersteuning via e-mail en telefoon.

3. Het pakket PREMIUM bevat digitale lesboeken, digitale naslagwerken/wetboeken en het online oefenen, video's, ondersteuning, maar ook heb je er ook nog papieren les- en werkboeken erbij.

Elke van bovenstaande pakketten kan gekozen worden met of zonder lesdagen (voor 1 of meerdere modules). Kies je voor lesdagen dan kun je deze dagen vrij kiezen uit onze beschikbare planning. De lesdagen kun je ook kosteloos verplaatsen. De prijslijst voor de cursussen kun je hier vinden.

 

 

Diverse startdata opleiding ondernemerexamen

De schriftelijke opleiding start je direct. De klassikale opleiding kun je ook altijd heel snel starten. Op onze hoofdlocatie in Utrecht Montfoort worden de modules zelfs gemiddeld 24 keer per jaar aangeboden.

 

Eigen tempo bepalen

Via onze planning kun je zelf kiezen welke module je waar doet en wanneer. De volgorde waarin je de modules volgt speelt geen rol. Op deze flexibele manier kun je dan helemaal zelf je tempo bepalen. Heb je haast, dan plan je de modules kort op elkaar. Heb je wat meer tijd dan verdeel je de modules. Wij adviseren om de modules standaard te verdelen over drie maanden. Dat is een goede verhouding tussen zwaarte van de opleiding en de tijd om erover te doen. Maar ook tijdens de studie kun je zelfs je tempo wisselen. Gaat het te snel of te langzaam, dan kun je nieuwe lesdagen uitzoeken om je tempo te veranderen. Dit kun je zo vaak doen als je wilt zonder extra kosten !

 

Modules apart te volgen

Door het modulaire systeem maakt het niet uit welke module je wanneer volgt. De volgorde van de modules is dus willekeurig. Het maakt dan ook niet uit met welke module je gaat beginnen. Wij adviseren om de modules stuk voor stuk af te werken, dan houd je de aandacht iedere keer bij een module. Je kunt hierdoor ook de modules apart bestellen bij ons, waardoor je de kosten kunt spreiden. Maar je kunt ook de modules voor het ondernemersdiploma in complete pakketten bestellen. Je krijgt dan een korting ten opzichte van de losse modules.

 

Start & lesdaggarantie opleiding ondernemerexamen

Wij vinden het als opleider onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat onze klassen vol zitten. Deze verantwoordelijkheid hoort niet bij de cursist te liggen. Wij verbinden ons er dan ook toe dat de lesdagen op onze locatie in Utrecht-Montfoort die in onze actuele planning staan altijd doorgaan zodra er 1 cursist is ingeschreven. Wij gaan dus geen lesdagen annuleren of je verschuiven als je een lesdag hebt gereserveerd op onze locatie Utrecht-Montfoort.

 

Geen vooropleiding noodzakelijk

Om deze opleiding ondernemerexamen (VMBO niveau) te volgen is er geen vooropleiding vereist. Wij verwachten echter wel een aantal zaken van je om deze opleiding met succes te kunnen afronden: goede beheersing van de Nederlandse taal motivatie en inzet Er zijn misschien mogelijk vrijstellingen voor modules te verkrijgen als je afgeronde hogere opleidingen hebt. Je kunt meer informatie vinden over vrijstellingen voor het ondernemersdiploma op deze site.

 

Versnelde opleiding ondernemerexamen

Vaak wordt er gevraagd of wij versnelde ondernemerdiploma opleidingen aanbieden. Dit kan in vier weken. We zijn geen voorstander van versnelde opleidingen. De cursus is op zichzelf al intensief genoeg. Het combineren van de cursus ondernemersdiploma met prive en thuis is een hele uitdaging. Daarom adviseren wij basis om het niet sneller te doen dan drie maanden. Wilt u toch sneller, dan kan dat wel uiteraard. Je kunt via onze planning zelf je lesdagen en leslocaties kiezen. Plan je die dicht op elkaar dan kies je vanzelf voor een versnelde opleiding.

 

Waarom tlec ?

onze kennis + uw motivatie = het moet zeker gaan lukken !

 

De visie van tlec is dat de opleiding van vandaag de kansen voor morgen creeert. Wij willen de grootste worden door klein te blijven. Iedereen heeft zijn eigen kernkrachten. Bij tlec liggen die op het gebied van de vakbekwaamheid cursussen. Het buiten deze kern treden en andere producten aanbieden gaat voor afleiding zorgen op de kernkracht. Wij geloven niet in een organisatie die allerlei cursussen en opleidingen in een pakket aanbieden. Zij moeten hun krachten over meerdere gebieden verspreiden. Wij willen onze kernkracht de volle aandacht geven, maar daarnaast ook klantwaarde bieden voor tal van andere opleidingen en cursussen. Hiervoor hebben wij samenwerkingsverbanden met andere organisaties die elke hun eigen kernkracht hebben. Door een netwerk van allerlei kleine organisaties die elk op hun eigen gebied hun kernkracht hebben zijn we groot door klein te blijven.

 

Binnen onze dienstverlening is er een belangrijke plaats voor innovatie en flexibiliteit, door middel van klantgericht denken en het afleveren van betaalbaar en kwalitatief hoogwaardig maatwerk. De docenten waar wij mee werken leveren voor uw cursussen de beste kwaliteit.Zij zijn allen in het bezit van een stevige didactische en theoretische bagage, verrijkt met vele jaren praktijkervaring. De lessen worden gegeven in kleine groepen, zodat persoonlijke aandacht gewaarborgd is.

 

We zijn betrokken bij de klant, willen je echt verder helpen om niet alleen het examen te halen, maar ook om met een goede bagage aan kennis je bedrijf uit te bouwen. Onze betrokkenheid stopt niet nadat u het leslokaal heeft verlaten. Wij staan 7 dagen op 7, van 8 uur s morgens tot 20 uur s avonds ter beschikking voor u via de e-mail of de telefoon. Wij bieden u flexibiliteit. U bent niet gebonden aan standaard pakketten met cursussen. U kunt binnen onze kernkracht, de cursus vakbekwaamheid, uw eigen wensen doen gelden. U maakt uw eigen standaard pakket van cursus door deze zelf zo flexibel mogelijk in te richten.

 

Bij ons staat innovatie hoog in het vaandel. Wij zijn continue bezig met het verbeteren en veranderen van onze kernkrachten. Wij proberen ons product en dienst steeds te vernieuwen en beter te laten aansluiten bij de u.

 

Het cursusmateriaal

Voor elk deelexamen voor het ondernemersdiploma hebben wij speciaal lesmateriaal ontwikkeld bestaande uit een (digitaal) lesboek en een werkboek. In het lesboek staat de examenstof die nodig is om de juiste kennis te beheersen om het examen voor het ondernemersdiploma te behalen. In de werkboeken hebben we talloze opdrachten gerangschikt per hoofdstuk en daarnaast ook nog proefexamens. De vragen per hoofdstuk geven je een beeld of je die bepaalde leerstof beheerst. De proefexamens geven je een beeld of je alle leerstof beheerst en of je de verbanden kunt leggen. De les- en werkboeken boeken geven je een duidelijk beeld van wat je moet leren en hoe je moet leren. Maar ook na je cursus zijn de boeken een meerwaarde om bijvoorbeeld je ondernemersplan op te zetten. Bij enkele modules krijg je van TLEC en het examenbureau wetboeken (naslagwerken) ter beschikking. Tenslotte is er op de website nog veel extra te vinden. Zoals alle antwoorden van onze werkboeken, extra oefeningen, uitgebreide uitleg over rekenvragen, tips voor het examen en nog veel meer.

 

De schriftelijke opleiding ondernemerexamen

De schriftelijk / e-learing opleiding is goedkoper dan een klassikale opleiding. En is ideaal als het moeilijk is om tijd vrij te maken om naar de les te komen. Dit kost je minder vrije dagen en kunt helemaal zelf het tempo en studiemoment bepalen. een schriftelijke opleiding vereist, nog meer dan bij de klassikale opleiding, wel een juiste houding, mentaliteit en vooral discipline! Je kunt bij de schriftelijke opleiding overigens altijd nog later lesdagen bij kopen. Vooral voor de module financieel management en calculatie adviseren wij om de lesdagen te volgen. De docent kan dan de verbanden beter benadrukken, zodat het lampje eerder aangaat. Je stuurt geen huiswerk naar ons op. Je hoeft dus ook niet te wachten op antwoord van ons op dat huiswerk. Je controleert de opdrachten gewoon zelf via onze antwoordmodellen. Hierdoor heb je direct feedback op je werk. De meeste rekenkundige vragen zijn ook allemaal uitgewerkt zodat je kunt zien waar je de mist in gaat. Zit je toch nog met vragen dan kun je ons die per email of telefoon stellen. In de regel beantwoorden wij een email binnen de 1 en 12 uur. Het lesmateriaal is op een effectieve manier opgebouwd zodat het logisch is om in te studeren. Het lesmateriaal wordt elk jaar grondig voorzien van de laatste wijzigingen. Door het jaar heen worden kleine wijzigingen via de website kenbaar gemaakt. Evenals examentips. Zo kunnen we je altijd voorzien van up to date lesmateriaal.

 

De mondelinge opleiding ondernemerexamen

De mondelinge of klassikale opleiding ondernemerexamen kent een minimum aantal deelnemers van 1 persoon ! Hierdoor is er een startgarantie. Zodra er minimaal 1 cursist is ingeschreven gaat de cursus op onze locatie in Utrecht-Montfoort dus gewoon door. Wij vinden het onze verantwoordelijkheid als opleider om de lessen vol te krijgen en willen die verantwoordelijkheid niet door de cursist laten dragen. Als cursist ben je er immers niet mee geholpen als je vrije dagen hebt gevraagd, een lesplan hebt gemaakt, examens hebt aangevraagd om vervolgens te horen dat de les niet doorgaat over verzet wordt. Dat zal je bij ons dus niet gebeuren. De geplande les gaat dus door zodra er 1 deelnemer is ingeschreven. Wij zijn hier zo van overtuigd dat wij zelfs in onze algemene voorwaarden hebben opgenomen dat een te weinig aantal deelnemers voor ons geen reden is om in het kader van overmacht of soortgelijk de cursus te annuleren.

 

Tijdens de mondelinge opleidingen opleiding ondernemerexamen krijg je les van docenten die de praktijk en de theorie kennen, maar bovenal gemotiveerd zijn! Welke mondelinge opleiding termijn het best bij je past hangt volledig van je persoonlijke voorkeur in studietempo en mogelijkheden tot het volgen van bepaalde cursusdagen. Door het modulaire systeem kies je de lesdagen en leslocaties zelf uit onze planning en daarmee kun je helemaal zelf bepalen of je snel of langzaam wilt studeren voor het ondernemersdiploma. Als je bijvoorbeeld in een korte tijdsperiode en flinke tijdsinvestering kunt doen, kies dan voor een intensieve opleiding door de lesdagen kort op elkaar te plannen. Heb je meer tijd tot je beschikking, plan je lesdagen ruimer uit elkaar. Hierdoor kun je met meer rust en tijd voor werk en prive de studie perfect combineren. Gaat het je tijdens je studie te snel of te traag, dan pas je het aan door je lesdagen te verplaatsen. Dit kan volledig kosteloos bij ons.

 

4 weekse, 10 weekse, 20 weekse, 2 jaar zegt u het maar.

De cursus maakt u helemaal zelf op maat. U beslist of u alles snel wil doen in 4 weken, of u kiest ervoor om alles te verdlen over bijvoorbeeld 12 of 30 weken. U heeft het voor het zeggen. Later toch niet zo blij met uw keuze? Toch liever wat langzamer, of juist sneller. Geen probleem. U kiest zelf de lesdagen en leslocaties voor uw modules uit onze planning. En deze dagen en locaties kunt u later altijd nog kosteloos verzetten.

 

Wat maakt een TLEC cursus opleiding ondernemerexamen zoveel beter?

Bij TLEC studeer je uiteraard flexibel, bijna praktisch waar en wanneer je wilt. Maar een TLEC cursus ondernemersdiploma beroepsgoederenvervoer bestaat uit veel meer dan dat. Je profiteert van een aantal studie-innovaties die je niet altijd vindt bij andere (afstands)opleiders. Van simpelweg beter lesmateriaal tot de laatste internettechnieken. Hieronder vind je ze op een rij:

 

  • Speciaal ontwikkeld lesmateriaal: net even beter. Bij TLEC krijg je in plaats van een simpel bestaand boek, lesmateriaal dat speciaal is ontwikkeld voor de cursus vakdiploma beroepsgoederenvervoer. En dat merk je! Lekker leesbaar en extra uitleg precies waar het nodig is.
  • Binnen 24 uur feedback van je docent. Het versturen van vragen tussen jou en je docent gaat direct. TLEC controleert de docenten op snelheid En kwaliteit. En in de regel heb je binnen 24 uur antwoord terugontvangen.
  • Deskundige begeleiding De docenten van TLEC werken ook in de praktijk en hebben jarenlange ervaring. Als je een vraag hebt, geven ze daarom geen standaard antwoorden, maar begeleiding waar je echt wat aan hebt. In je studie en in de praktijk!
  • 7 dagen op 7, van 8.00 uur tot 20.00 uur telefonisch contact mogelijk. En zijn we tijdelijk even niet bereikbaar dan reageren we binnen 2 uur op een ingesproken bericht.
  • Extra informatie en oefeningen via onze website. Regelmatig up to date oefenen voor uw cursus vakdiploma beroepsgoederenvervoer
  • Sneller door je studie met speciale oefenvragen. Door onze bijna ontelbare vragen kunt u zichzelf controleren. U heeft snel in de gaten of u bepaalde kennis voldoende beheerst.

 

Onze kennis, uw motivatie. De unieke combinatie.

 

Ontdek zelf dat een TLEC cursus opleiding ondernemerexamen de beste keuze is. Wij zijn ervan overtuigd dat we praktisch de beste (afstands)opleider zijn. Wil jij het bewijs? Test het zelf en vraag een gratis brochure aan, bekijk een deel van ons lesmateriaal online. Uiteraard mag je altijd eens op bezoek komen tijdens een cursus opleiding ondernemerexamen en ervaar het zelf.

 

 

 

opleiding ondernemerexamen

vergunning opleiding ondernemerexamen

diploma opleiding ondernemerexamen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ONDERNEMEREXAMEN

Contact Algemeen
+31 348 470 894
Contact Adviseur
Ron Niens
+31 646 266 367
ron@tlec.nl