opleiding transportondernemer

 

De opleiding voor transport ondernemer behalen

 

transportondernemer opleidingDe opleiding transportondernemer is voor de meeste de eerste en vaak ook de moeilijkste stap in het plan om transport ondernemer worden. De opleiding transportondernemer volg je best bij TLEC, zowel e-learning (thuis) als klassikaal (leslokaal). De opleidingen transportondernemer van TLEC zijn flexibel en doelgericht. Op deze website lees je meer over hoe je het opleiding transportondernemer kunt halen.

 

Bel, mail of vraag een proefles aan bij TLEC voor meer informatie (klik hier).

 

 

 

opleiding transportondernemer

 

transport ondernemer opleiding

Indien je een transportonderneming wilt starten of wilt leiden, is het hebben van het een transport ondernemer diploma verplicht om te kunnen voldoen aan de eis van vakbekwaamheid. Dit geldt voor de beroepsvervoerder die een groot transportbedrijf wil oprichten, maar ook voor de eigen rijders en zzp-ers of bij bedrijfsopvolging en bedrijfsovername.

Dus met andere woorden, voordat men aan de slag kan als transportondernemer, moet de onderneming beschikken over een vergunning. Om deze vergunning te kunnen aanvragen bij de NIWO, zowel voor nationaal – als ook voor internationaal vervoer, dient er binnen het bedrijf ten minste 1 vakbekwaam persoon aanwezig te zijn. Deze vakbekwaamheid is aan te tonen door het kunnen overleggen van het zogenaamde transportondernemer diploma.

En steeds meer chauffeurs worden zelfstandig transportondernemer, eigen rijder of zzp-er in het transport, want de tendens in de markt is dat er steeds meer kleine bedrijfjes komen die als 'charter' opereren voor grotere transportondernemingen. Maar of je nou klein wilt beginnen, of wanneer je ambities hoger liggen, één ding staat vast: als je als transportondernemer, eigen rijder of zzp-er in het vervoer aan de slag wilt, moet je voldoen aan een aantal wettelijke eisen. In ieder geval moet je in het bezit zijn van het diploma transportondernemer.

Deze cursus leidt je op voor het opleiding transport ondernemer voor nationaal en internationaal beroepsvervoer van goederen op de weg. Na het afronden van deze cursus ben je prima in staat om zelfstandig aan de slag te gaan als transportondernemer en voldoe je aan de vakbekwaamheidseis van de NIWO.

De transport ondernemer opleiding bestaat uit een vijftal modules; voor elke module voor het beroepsvervoer dient het examen met goed gevolg afgelegd te worden met een 6 of hoger.

De cursus voor het beroepsvervoer kun je schriftelijk of klassikaal volgen. Deze opleiding is de eerste stap naar je plan om transport ondernemer worden. De cursus of opleiding voor je als ondernemer goederenvervoer is verdeeld in 5 modules. Bedrijfsmanagement, personeelsmanagement, wegvervoer goederen, calculatie en ten slotte financieel management.

De opleiding voor de zes modules kun je met een thuisstudie volgen middels een schriftelijke of e-learning cursus. Je doet dan je studie zelf thuis en krijgt begeleiding van je studiecoach via de e-mail of telefoon. Je coach kun je 7 dagen per week bereiken van 8 tot 20 uur. De antwoorden van de uitgebreide oefenboeken krijg je erbij, daar hoef je niet extra voor te betalen. Je kunt hiermee als je thuis zit te studeren direct zelf nakijken of je het goed doet. Je hoeft dus niet eerst je huiswerk op te sturen om pas enkele dagen later je fouten te zien. Je hebt direct feedback over je antwoorden.

Je kunt je studie voor de 5 modules ook in de klas volgen. Met de klassikale lessen krijg je les van een docent in kleine groepen. De klassikale lessen worden bij TLEC het hele jaar door gegeven en dus niet maar 1 of 2 keer per (half) jaar. Doordat wij de lessen het hele jaar organiseren kun je elke week van start met je cursus. Ook bij de klassikale cursus staat er een coach voor je klaar 7 dagen per week van 8 tot 20 uur om je vragen te beantwoorden.

Je kunt ook de mix maken van thuisstudie en klassikale lessen. Je doet dan, naar eigen wens, een aantal modules thuis en een aantal in de klas. Veel cursisten doen een zelfstudie maar voor de vakken calculatie en financieel volgen zij de les. Bij deze twee modules kan de uitleg van de docent een grote hulp zijn om de stof beter te begrijpen en zo te slagen voor je examen.

De opleiding transportondernemer kun je dan in losse modules volgen om je kosten en studiedruk te spreiden. Of je kunt ervoor kiezen om de opleiding transportondernemer in 1 compleet pakket aan te schaffen. Als je dit doet scheelt het in de kosten omdat in de complete pakketten een korting is verwerkt. Ook als je kiest voor een compleet pakket voor deopleiding transportondernemer mag je zelf kiezen hoe, wanneer en hoelang je de studie voor de 5 modules indeelt.

De klassikale lessen voor de 5 modules worden bij TLEC praktisch het hele jaar door gegeven. De meeste opleiders doen de cursus 1 of 2 keer per (half) jaar. Je kunt bij TLEC dus nagenoeg elke week van start met je klassikale lessen. Bovendien zijn je lessen op onze locatie in Utrecht-Montfoort gegarandeerd. De les wordt dus niet geannuleerd wegens te weinig deelnemers, zodra er 1 deelnemer is ingeschreven. De meest actuele planning en beschikbare plaatsen kun je vinden op de website.

Je kunt, zowel bij de thuisstudie als klassikale lessen, zelf beslissen hoe lang je erover doet. Alles is mogelijk van vier weken tot vijf jaar. De meeste cursisten verdelen hun 5 modules over een periode van 3 tot 9 maanden, afhankelijk van hun werk en privé situatie.

 

Lesmateriaal voor de opleiding transportondernemer:

Het lesmateriaal is op een effectieve manier opgebouwd en wordt steeds aan de laatste exameneisen aangepast. Het bevat per hoofdstuk de relevante oefenvragen aangepast op de examens voor het beroepsvervoer en aan het einde van iedere module de nodige examentrainingen. Op deze manier worden alle cursisten optimaal voorbereid op het succesvol kunnen afleggen van de beroepsvervoer examens! Bij het cursusmateriaal worden alle antwoorden erbij geleverd. Je krijgt ondersteuning van je docent via de email en telefoon. Je kunt je docent 7 dagen per week bellen van 8 uur tot 20 uur !

 

Je voordeel van de opleiding transport ondernemer bij TLEC:


1. je kunt de opleiding schriftelijk thuis doen, klassikaal in de klas met les van een docent of een combinatie hiervan

2. je kunt nagenoeg elke week beginnen met de cursus, zowel klassikaal als schriftelijk

3. je persoonlijke coach is tijdens je studie bereikbaar van 8 uur tot 20 uur, 7 dagen per week

4. je krijgt uitgebreide (digitale) lesboeken en oefenboeken. De antwoorden en wetboeken zijn inclusief, dus zonder bij betalen.

5. op onze locatie in Utrecht (Montfoort) worden elke week de modules voor het transport ondernemer georganiseerd. Je hebt daaarbij de garantie dat de les altijd door gaat.

6. de lesmateriaal zijn speciaal geschreven voor het examen voor het transport ondernemer opleiding.

 

Cursusdata voor de opleiding transportondernemer

De leslocatie Montfoort bij Utrecht is onze hoofdleslocatie met extra hoge frequentie en lesdaggarantie. De les gaat dus altijd door zodra er 1 deelnemer is ingeschreven en we annuleren niet wegens te weinig deelnemers. En in tegenstelling tot de meeste opleiders gaan we nagenoeg het hele jaar door, ook tijdens de zomer gaan we dus gewoon door. Volg ook in juli en augustus de cursus bij ons. De meest actuele planning kun je vinden op onze website.

De modules voor de opleiding transportondernemer worden op de locatie Utrecht-Montfoort elke week georganiseerd en dat 48 weken per jaar. elke vier weken is er dus een volledige cyclus van alle modules voor het ondernemersopleiding. De locatie Utrecht-Montfoort kent een lesdag garantie. Je les gaat dus altijd door, ongeacht het aantal deelnemers.

Lestijden van 8.30 uur tot 16.00 uur mogelijk op werkdagen en zaterdagen.

Voor de zes modules zijn er 10 lesdagen. De lesdagen zijn te volgen op werkdagen en zaterdagen. Je kiest zelf je tempo voor het volgen van de lesdagen. Alles is mogelijk van 4 weken tot 5 jaar. De meeste cursisten verdelen hun studie dagen in 3-9 maanden, afhankelijk van hun prive en werk situatie.

De voordelen van de TLEC manier van plannen:


1.Je kunt bij ons altijd snel beginnen. Op onze locatie in Montfoort-Utrecht door de hoge frequentie nagenoeg morgen al.

2.Je kiest zelf je lesdagen en leslocatie uit onze planning. Je kiest daarmee ook zelf je tempo.

3.Je kunt met elke willekeurige module starten. Je kunt de modules in elke willekeurige volgorde volgen.

4.Je lesdag is gegarandeerd op onze locatie in Montfoort bij Utrecht zodra er 1 deelnemer is ingeschreven. Je les gaat dan daar dus altijd door, er zijn dus geen minimum deelnemers. De meeste actuele planning kun je op de website vinden.

5.Je kunt je lesdagen kosteloos verzetten.

 

E-Learning opleiding transportondernemer

Je kunt er ook voor kiezen dat je de opleiding via e-learning gaat doen. Dat houdt in dat je thuis studeert en zelf je eigen studietijd en studietempo bepaald. Door middel van video, foto, voorbeelden en examenvragen, leert je de leerstof op een prettige wijze op te nemen. Dankzij de persoonlijke begeleiding van een van onze coaches, kunt je altijd bij ons terecht met je vragen en opmerkingen. En dit 7 dagen per weer va 8 uur tot 20 uur. De meeste thuisstudie cursisten kopen voor de modules financieel management en calculatie nog apart lesdagen bij.

 

 

 

 

ONDERNEMEREXAMEN

Contact Algemeen
+31 348 470 894
Contact Adviseur
Ron Niens
+31 646 266 367
ron@tlec.nl