vakdiploma transport

 

vakdiploma transport

vakdiploma ondernemerVrachtwagenchauffeur zijn voor jezelf is meer dan rijden alleen. Als je als zelfstandig (inter)nationaal transporteert wordt er veel van je verwacht. Wat? Dat leer je in de cursus vakdiploma transport vrachtwagenchaffeur ook wel de vakdiploma transport ondernemer goederenvervoer. Het diploma en de opleiding vakdiploma transport is voor de meeste de eerste en vaak ook de moeilijkste stap in het plan om zelfstandig chauffeur of transportondernemer worden. De opleiding voor de vakdiploma transport volg je best bij TLEC, zowel e-learning (thuis) als klassikaal (leslokaal). De opleidingen vakdiploma transport van TLEC zijn flexibel en doelgericht. Op deze website lees je meer over hoe je het vakdiploma transport kunt halen.

 

Bel, mail of vraag een proefles aan bij TLEC voor meer informatie (klik hier).

 

 

 

vakdiploma transport

 

Inleiding vakdiploma transport diploma

Indien je een transportonderneming wilt starten of wilt leiden, is het hebben van het een vakdiploma transport diploma verplicht om te kunnen voldoen aan de eis van vakdiploma transport. Dit geldt voor de beroepsvervoerder die een groot transportbedrijf wil oprichten, maar ook voor de eigen rijders en zzp-ers of bij bedrijfsopvolging en bedrijfsovername.

Dus met andere woorden, voordat men aan de slag kan als transportondernemer, moet de onderneming beschikken over een vergunning. Om deze vergunning te kunnen aanvragen bij de NIWO, zowel voor nationaal – als ook voor internationaal vervoer, dient er binnen het bedrijf ten minste 1 vakbekwaam persoon aanwezig te zijn. Deze vakdiploma transport is aan te tonen door het kunnen overleggen van het zogenaamde vakdiploma transport diploma.

En steeds meer chauffeurs worden zelfstandig transportondernemer, eigen rijder of zzp-er in het transport, want de tendens in de markt is dat er steeds meer kleine bedrijfjes komen die als 'charter' opereren voor grotere transportondernemingen. Maar of je nou klein wilt beginnen, of wanneer je ambities hoger liggen, één ding staat vast: als je als transportondernemer, eigen rijder of zzp-er in hetvervoer aan de slag wilt, moet je voldoen aan een aantal wettelijke eisen. In ieder geval moet je in het bezit zijn van het vakdiploma transport diploma goederenvervoer.

Deze cursus leidt je op voor het diploma vakdiploma transport goederenvervoer voor nationaal en internationaal beroepsvervoer van goederen op de weg. Na het afronden van deze cursus ben je prima in staat om zelfstandig aan de slag te gaan als transportondernemer en voldoe je aan de vakdiploma transportseis van de NIWO.

 

Inhoud van de opleiding vakdiploma transport

Het vakdiploma transport diploma bestaat uit een vijftal modules; voor elke module voor het beroepsvervoer dient het examen met goed gevolg afgelegd te worden met een 6 of hoger.

De cursus voor de vakdiploma transport kun je schriftelijk of klassikaal volgen. Deze opleiding is de eerste stap naar je plan om transport ondernemer worden. De cursus of opleiding voor je vakdiploma transport als ondernemer goederenvervoer is verdeeld in 5 modules. Bedrijfsmanagement, personeelsmanagement, wegvervoer goederen, calculatie en ten slotte financieel management.

De opleiding vakdiploma transport voor de zes modules kun je met een thuisstudie volgen middels een schriftelijke of e-learning cursus. Je doet dan je studie zelf thuis en krijgt begeleiding van je studiecoach via de e-mail of telefoon. Je coach kun je 7 dagen per week bereiken van 8 tot 20 uur. De antwoorden van de uitgebreide oefenboeken krijg je erbij, daar hoef je niet extra voor te betalen. Je kunt hiermee als je thuis zit te studeren direct zelf nakijken of je het goed doet. Je hoeft dus niet eerst je huiswerk op te sturen om pas enkele dagen later je fouten te zien. Je hebt direct feedback over je antwoorden.

Je kunt je studie voor de 5 modules ook in de klas volgen. Met de klassikale lessen krijg je les van een docent in kleine groepen. De klassikale lessen worden bij TLEC het hele jaar door gegeven en dus niet maar 1 of 2 keer per (half) jaar. Doordat wij de lessen het hele jaar organiseren kun je elke week van start met je cursus. Ook bij de klassikale cursus staat er een coach voor je klaar 7 dagen per week van 8 tot 20 uur om je vragen te beantwoorden.

Je kunt ook de mix maken van thuisstudie en klassikale lessen. Je doet dan, naar eigen wens, een aantal modules thuis en een aantal in de klas. Veel cursisten doen een zelfstudie maar voor de vakken calculatie en financieel volgen zij de les. Bij deze twee modules kan de uitleg van de docent een grote hulp zijn om de stof beter te begrijpen en zo te slagen voor je examen.

De cursus vakdiploma transport kun je dan in losse modules volgen om je kosten en studiedruk te spreiden. Of je kunt ervoor kiezen om de cursus vakdiploma transport in 1 compleet pakket aan te schaffen. Als je dit doet scheelt het in de kosten omdat in de complete pakketten een korting is verwerkt. Ook als je kiest voor een compleet pakket voor de cursus beroepsvervoer mag je zelf kiezen hoe, wanneer en hoelang je de studie voor de 5 modules indeelt.

De klassikale lessen voor de 5 modules worden bij TLEC praktisch het hele jaar door gegeven. De meeste opleiders doen de cursus 1 of 2 keer per (half) jaar. Je kunt bij TLEC dus nagenoeg elke week van start met je klassikale lessen. Bovendien zijn je lessen op onze locatie in Utrecht-Montfoort gegarandeerd. De les wordt dus niet geannuleerd wegens te weinig deelnemers, zodra er 1 deelnemer is ingeschreven. De meest actuele planning en beschikbare plaatsen kun je vinden op de website.

Je kunt, zowel bij de thuisstudie als klassikale lessen, zelf beslissen hoe lang je erover doet. Alles is mogelijk van vier weken tot vijf jaar. De meeste cursisten verdelen hun 5 modules over een periode van 3 tot 9 maanden, afhankelijk van hun werk en privé situatie.

Je voordeel van de opleiding vakdiploma transport bij TLEC:


1. je kunt de opleiding vakdiploma transport schriftelijk thuis doen, klassikaal in de klas met les van een docent of een combinatie hiervan

2. je kunt nagenoeg elke week beginnen met de cursus, zowel klassikaal als schriftelijk

3. je persoonlijke coach is tijdens je studie bereikbaar van 8 uur tot 20 uur, 7 dagen per week

4. je krijgt uitgebreide (digitale) lesboeken en oefenboeken. De antwoorden en wetboeken zijn inclusief, dus zonder bij betalen.

5. op onze locatie in Utrecht (Montfoort) worden elke week de modules voor het beroepsgoederenvervoer georganiseerd. Je hebt daaarbij de garantie dat de les altijd door gaat zodra er 1 deelnemer is ingeschreven. De actuele planning en beschikbare cursusplaatsen kun je vinden op onze website.

6. de lesmateriaal zijn speciaal geschreven voor het examen voor het beroepsgoederenvervoer diploma.

 

 

 

 

ONDERNEMEREXAMEN

Contact Algemeen
+31 348 470 894
Contact Adviseur
Ron Niens
+31 646 266 367
ron@tlec.nl